vrijdag, 24 september 2021

Mag je tegelijk vitamine D en magnesium slikken?

Laatst is mijn bloed geprikt. Ik bleek een vitamine D-tekort te hebben en heb nu extra vitamine D voorgeschreven gekregen. Ik gebruik ook een keer per dag magnesium, kan dat? Mag je deze supplementen bijvoorbeeld in de ochtend allebei tegelijk innemen?
Filiz

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Vitamine D is een hele belangrijke vitamine voor de botten en de spieren. Deze vitamine komt voor in verschillende voedingsmiddelen, vooral in vette vis (zalm, haring, makreel). De rest van de de hoeveelheid vitamine D die je op een dag nodig hebt, maak je aan uit zonlicht. Bij een lage waarde is dat niet voldoende en is het dus goed om een supplement te nemen.

Je kunt vitamine D samen gebruiken met magnesium.

Vitamine D kun je het beste slikken tijdens maaltijd, omdat het vet uit de maaltijd zorgt dat vitamine D wat beter wordt opgenomen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is voedingsdeskundige en coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Ze heeft ervaring als voedingsvoorlichter en onderzoeker. Je kunt bij Suzan terecht met vragen over vitamines en mineralen.