zondag, 28 februari 2021

Onverzorgde teennagels grootste afknapper


Nederlanders zijn niet heel blij met hun voeten. Gemiddeld geven ze hun voeten slechts een 6,7. Vooral eelt en harde huid worden lelijk gevonden.

Dat blijkt uit een enquête van GezondheidsNet.nl. Bijna een op de vijf Nederlanders geeft zijn onderdanen een onvoldoende.

Ruim de helft van de 469 ondervraagden geeft aan iets lelijk te vinden aan zijn of haar voeten. Vooral eelt, harde huid en kalknagels worden niet mooi gevonden. 64 procent van de ondervraagden heeft wel eens last gehad van harde huid en eelt.

Extra aandacht in de zomerNaast knippen (65 procent), vijlt een kwart van de deelnemers zijn of haar teennagels. In de zomer krijgen de voeten vaak wat extra aandacht. Zo smeert een op de vijf ondervraagden dagelijks de voeten in met verzorgende crème. 25 procent geeft aan dit meerdere keren per week te doen. Ruim 30 procent kiest in de zomer ook voor nagellak.

Een op drie brengt regelmatig een bezoek aan de pedicure. Opmerkelijk is te noemen, dat bij 14 procent van de ondervraagden werkelijk niemand aan de voeten mag zitten. 6 procent geeft aan dat alleen zijn of haar partner de voeten mag aanraken.

AfknappersOnverzorgde nagels is voor een op de drie Nederlanders de grootste afknapper bij voeten. Op nummer twee en drie volgen zweetvoeten en tenenkaas.

Trefwoorden:
Bron(nen):