maandag, 8 augustus 2022

Pijn aan mijn rechtervoet

Regelmatig heb ik pijn onder en in het midden van mijn rechtervoet. Het lijkt alsof er een bepaald drukpunt is dat bij belasting pijn doet. Er is verder niks te zien aan de voet. Wel is er een soort verdikking te voelen. Als ik hierop druk doet dat verder niet extreem veel pijn.
 
Heb je enig idee wat dit zou kunnen zijn? 
Anoniem
 
De klachten die je beschrijft lijken zeer sterk op typische voorvoetklachten die vallen onder de naam mortonse neuralgie. Bij deze klachten geraakt de zenuw die tussen de middenvoetsbeentjes loopt ingeklemd waardoor deze pijnklachten gaat geven bij belasting.
 
Er is een aantal oorzaken voor deze klacht. Heel vaak hebben deze mensen last van een doorgezakte middenvoet waardoor de middenvoetbeentjes bij afwikkeling van de voet over elkaar gaan roteren waardoor de zenuw ingeklemd geraakt. Ook schoenen spelen een belangrijke rol bij deze klachten. Als een schoen te strak rond de voorvoet zit kan deze pijnklachten veroorzaken.
 
Voor verder advies raad ik je aan om een afspraak te maken met een podotherapeut bij je in de buurt. Deze kan onderzoeken of je klachten inderdaad een gevolg zijn van inklemming van de zenuw. En indien dit het geval is kan hij je meestal van deze klachten afhelpen.