donderdag, 25 februari 2021

'Ruim 60 procent heeft zweetvoeten'

Meer dan 60 procent van de Nederlanders heeft last van zweetvoeten. Bovendien geeft ruim 62 procent van de vrouwen aan dat haar partner een penetrante voetengeur heeft. Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard in opdracht van een product van beschermingsproducten voor schoenen.

Op de voeten komen veel zweetkliertjes voor. Transpiratievocht is geurloos, maar als het in contact komt met de bacteriën die op de huid van de voeten leven, ontstaat er een onaangename geur. Deze bacteriën gedijen goed in een vochtige, warme omgeving.

PanelWizard vroeg 528 mensen naar de geur van hun voeten en die van hun eventuele partner. 62 procent van de respondenten heeft zelf wel eens last van zweetvoeten. Van de jongeren, gaf zelfs 80 procent aan met zweetvoeten rond te lopen. 62,5 procent  van de vrouwen meldde dat hun partner een penetrante voetengeur heeft.

Gebruikte oplossingen

De meeste mensen weten niet zo goed wat ze moeten doen om die zweetvoeten te voorkomen. Meer dan de helft vermindert hun voetengeur door schone sokken te dragen, bijna 45 procent van de respondenten wast bovendien goed en vaak hun voeten. Andere genoemde oplossingen zijn sokken dragen in schoenen in plaats van met blote voeten schoenen dragen en kiezen voor goed ademend schoeisel.

Schoensprays zijn minder populair. Vrouwen maken er mondjesmaat gebruik van (11,4 procent). Mannen maskeren hun voetengeur door gewone deodorant op hun voeten of in hun schoenen spuiten (7,8 procent).

Bron(nen):