Top 10 artikelen Uiterlijk 2016

Van top tot teen

Getty Images

Van opgezette voeten tot het scheren van je schaamhaar en een rode neus na een dagje zonnen: het uiterlijk kwam ook in 2016 weer van top tot teen aan bod op Gezondheidsnet. Het is weer tijd voor lijstjes! Dit is de top 10 in de categorie Uiterlijk van het afgelopen jaar.

1. Oorzaken van opgezette voeten

Op een warme dag krijgen veel mensen opgezette voeten en enkels. Hoe zorg je ervoor dat de zwelling weer verdwijnt? En wanneer moet je naar de huisarts?

2. Netelroos, bultjes en jeuk

Het ziet eruit alsof je in de brandnetels hebt gelegen en jeukt ook net zo hevig: netelroos. De plekken ontwikkelen zich in korte tijd, maar trekken ook net zo makkelijk weer weg.

3. Zware en vermoeide benen

Een veelvoorkomend probleem: zware en vermoeide benen. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

4. Dit zeggen je nagels over je gezondheid

Wist je dat je nagels veel kunnen zeggen over je totale gezondheid? Problemen aan je lever, longen en je hart kunnen zichtbaar worden in je nagels. Lees hier wat je nagels je kunnen zeggen.

5. 8 vragen over kalknagels

Goed drogen helpt wel, wassen met zeep juist niet: acht vragen over kalknagels en natuurlijk de antwoorden.

6. Zo kom je van je kalknagels af

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. Zo kom je er vanaf.

7. Scheer je schaamstreek

​De meeste mensen scheren hun schaamstreek in meer of mindere mate. Maar makkelijk is het niet. Daarom tips en trucs voor het schaamstreekscheren voor vrouwen én mannen.

8. 13 vragen over voetklachten

Wist je dat een mens gedurende zijn leven al lopend gemiddeld 185.000 kilometer aflegt? Dat is viermaal de wereld rond! Logisch dat er veel mensen voetklachten hebben.

9. Verbrand door de zon

Het was zo lekker in het zonnetje aan het water, maar 's avonds merk je pas dat je neus zo rood is als een tomaat. Wat te doen als je verbrand bent door de zon?

10. Dit zeggen je voeten over je gezondheid

Na een dag op hoge hakken is het niet zo vreemd als je voeten zeer doen. Maar sommige voetklachten wijzen op een onderliggende aandoening.

Auteur 
  • Jolanda Niemantsverdriet