Leef een beetje als de Spanjaarden met 'el paseo'

El paseo: wandelen na de maaltijd

el-paseo-spaanse-wandeltrend
Getty Images

Wandelen is trendy, gezond en als je het met je partner of gezin doet, nog gezellig ook. Elke dag een 'blokje om' doet dan ook veel voor je gezondheid, zeker wanneer je na de avondmaaltijd gaat. En dat is precies waar el paseo over gaat: een nieuwe wandeltrend uit Spanje.

El paseo

El paseo is Spaans voor ‘de wandeling’. Als je in Spanje op vakantie bent, dan zal je daar veel mensen door de straten zien wandelen, vooral na de avondmaaltijd. Voor Spanjaarden is zo’n wandeling dé manier om vrienden en familie te ontmoeten in een rustige en ongedwongen sfeer. Het is voor hen een moment om tot rust te komen en de werkdag achter zich te laten. In de zomermaanden eten ze er vaak ook nog een lekker ijsje bij.

Spijsvertering

Wandelen is gezond, helemaal wanneer je dit doet na de avondmaaltijd. Een ‘blokje om’ stimuleert je spijsvertering en voorkomt verstopping van de darmen. Je darmen komen in beweging, wat belangrijk is voor de vertering van je eten en de stoelgang. Wandelen is ook ontspannend: dit heeft ook weer een gunstig effect op de darmen.

Gezondheidsvoordelen

Een dagelijks rondje wandelen levert nog veel meer gezondheidsvoordelen op. Zo verkleint het de kans op een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Ook voel je je zowel mentaal als fysiek beter: je voelt je vrolijker, je krijgt meer energie, je kunt beter slapen en je krijgt sterkere botten en spieren. Genoeg redenen om een beetje te leven als de Spanjaarden!

Auteur 
  • Aukeline van Dorp
Bron 
  • Thuisarts