5x ei-anders voor de brunch

Van omelet tot shaksuka

Getty Images

Goede ideeën voor een vrolijke voorjaarsbrunch met Pasen.

Eggs benedict

Rooster halve beschuitbollen en beleg ze met een plakje (gerookte) ham en een gepocheerd ei. Schenk er wat hollandaisesaus over en garneer met peterselie.

Brie-omelet

Bak een omelet en beleg de helft met plakjes roombrie en een paar blaadjes baby-spinazie. Klap de omelet dicht en serveer direct.

Ei-kaviaar

Bak een ei, laat de dooier heel, en ­serveer met een schepje zure room en een theelepeltje (imitatie)kaviaar.

Eierragout

Maak een bechamelsaus en vul deze ruim met stukjes hard­gekookt ei, kappertjes en eventueel blokjes ham. Serveer op een sneetje brood of in een pasteibakje.

Shaksuka

Bak wat tomaten, ui en paprika zacht en breek er een paar eieren boven. Laat het geheel met ­deksel op de pan stollen. Een heerlijk recept voor shaksuka vind je hier.

Tip

Eieren nemen door hun poreuze schaal makkelijk geurtjes over. Bewaar een ongekookt ei liever niet in de buurt van producten als vis, ui en knoflook.

Auteur 
  • Mary Stottelaar
Bron 
  • Plus Magazine