6 x heerlijke crumble

Lekker als ontbijt, maar ook zalig als toetje

Lekkere appelcrumble recept
Getty Images

Als je ons al wat langer volgt, weet je dat we dol zijn op crumble. Heerlijk kruimeldeeg met vers fruit, diepvriesfruit of groente. Dit zijn onze 6 favoriete crumbles.

1. Crumble met appel, peer en vijg

Heerlijk in de herfst! Appels, peren en vijgen zijn een topcombinatie. Je staat toch net wat makkelijker op als je weet dat dit ontbijt voor je klaar staat. Kan natuurlijk ook prima als toetje. Klein bolletje ijs erbij en smullen maar! Wie ga jij verrassen met dit smakelijke recept.

2. Ontbijtcrumble

Dit heerlijke basisrecept voor ontbijtcrumble staat al heel wat jaren op onze website en nog altijd populair. Voeg je favoriete fruitsoort toe en je zet steeds een andere smaak op tafel.

3. Havermoutcrumble met diepvriesfruit

Lekker en simpel: havermoutcrumble met diepvriesfruit. Je kan het natuurlijk ook met vers fruit maken, maar fruit uit de diepvries is vaak voordeliger. Zorg ervoor dat je altijd fruit in de vriezer hebt, dan staat jouw crumble zo in de oven.

4. Havermoutcrumble met vers fruit

Havermout is lekker én gezond. Maar het is ook prima te gebruiken voor toetjes. Deze overheerlijke havermoutcrumble bijvoorbeeld. Lekker met een bolletje vanille- of roomijs.

5. Zoete pompoen & pecan crumble met ricotta

Dit verrassende recept is heerlijk als toetje, maar kan ook prima als ontbijt! De pompoen maakt het zoet en smaakt extra lekker in combinatie met pecannoten.

6. Rabarbercrumble

Rabarber is een voorjaarsgroente met een heerlijk zoete, lichtzure smaak. Perfect om een verrukkelijke crumble mee te maken. Het is heel eenvoudig. Bekijk de video van dit smakelijke toetje.

Auteur