zaterdag, 25 januari 2020

Appel en boerenkool smoothie in een kom

Boerenkool is een echte voedingsstoffenkampioen
Aantal personen:
2
Ingrediënten:
  • 100 gram boerenkool, dikke stelen verwijderd
  • 85 gram appel (met schil), gehakt
  • 50 gram avocadovruchtvlees
  • 30 gram alfalfaspruiten
  • 150 gram ingevroren banaan
  • 150 gram ingevroren aardbeien
  • 1,5 deciliter amandelmelk*
  • 1 theelepel moringapoeder (naar keuze)
  • rauwe honing, naar smaak
  • Topping:
  • 20 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  • 20 gram appel (met schil), in kleine blokjes
  • 20 gram frambozen
  • 1 theelepel zonnebloempitten

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten voor de smoothie in een krachtige blender of keukenmachine en draai ze glad. Proef en voeg desgewenst de honing toe.
  2. Schep de smoothie in twee kommen. Schik de toppingingrediënten erop in banen.

*Recept notenmelk

  1. Laat 150 gram noten een nacht weken in een dubbele hoeveelheid water. Giet en spoel ze af.
  2. Doe ze met 7,5 deciliter water in een blender of keukenmachine en laat die 30-60 seconden draaien, tot het mengsel eruitziet als koemelk met veel schuim.
  3. Leg het doek in een zeef boven een grote kom en schenk de melk erop. Laat die door de doek druppelen en knijp de rest er goed uit.
  4. Schenk de melk over in een glazen fles en bewaar hem maximaal drie dagen in de koelkast.

Dit recept komt uit het boek Superfood ontbijt.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
248 kcal
Eiwit:
6,7 gram
Koolhydraten:
35,9 gram
Vet:
9,8 gram
Vezels:
8,5 gram
Zout:
0,07 gram