
Getty Images
Boerenkool is een echte voedingsstoffenkampioen
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 100 gram boerenkool, dikke stelen verwijderd
- 85 gram appel (met schil), gehakt
- 50 gram avocadovruchtvlees
- 30 gram alfalfaspruiten
- 150 gram ingevroren banaan
- 150 gram ingevroren aardbeien
- 1,5 deciliter amandelmelk*
- 1 theelepel moringapoeder (naar keuze)
- rauwe honing, naar smaak
- Topping:
- 20 gram blauwe bessen
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 eetlepel granaatappelpitten
- 20 gram appel (met schil), in kleine blokjes
- 20 gram frambozen
- 1 theelepel zonnebloempitten
Voedingswaarden
Energie
248kcal
Eiwit
6,7 gram
Koolhydraten
35,9 gram
Vezels
8,5 gram
Vet
9,8 gram
Zout
70 milligram
Bereiding
- Doe de ingrediënten voor de smoothie in een krachtige blender of keukenmachine en draai ze glad. Proef en voeg desgewenst de honing toe.
- Schep de smoothie in twee kommen. Schik de toppingingrediënten erop in banen.
*Recept notenmelk
- Laat 150 gram noten een nacht weken in een dubbele hoeveelheid water. Giet en spoel ze af.
- Doe ze met 7,5 deciliter water in een blender of keukenmachine en laat die 30-60 seconden draaien, tot het mengsel eruitziet als koemelk met veel schuim.
- Leg het doek in een zeef boven een grote kom en schenk de melk erop. Laat die door de doek druppelen en knijp de rest er goed uit.
- Schenk de melk over in een glazen fles en bewaar hem maximaal drie dagen in de koelkast.
Dit recept komt uit het boek Superfood ontbijt.