maandag, 23 september 2019

Buddha bowl met sobanoedels

Een grote kom gevuld met eenvoudige, pure ingrediënten
Aantal personen:
4
Ingrediënten:
  • Voor de bouillon:
  • 1,2 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 steranijs
  • 2 kardemompeulen
  • 1 eetlepel verse gember, geschild en in julienne
  • 100 gram sobanoedels
  • 250 gram verse kastanjechampignons en enoki-paddenstoelen (of paddenstoelen naar eigen keuze)
  • Voor de bowl:
  • 75 gram rodekoolbladeren, in fijne stukjes gescheurd
  • 150 gram wortels, geschild
  • 75 gram savooiekool, in fijne stukjes gescheurd
  • 75 gram sugarsnaps
  • 90 gram taugé, gewassen
  • Sap van 1 limoen
  • Tamari, naar smaak
  • Verse korianderblaadjes
  • 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd en in dinne ringetjes (naar keuze)
  • Gemengde sesamzaadjes
  • Limoenpartjes

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de noedels en champignons, in een grote pan en breng het geheel aan de kook.
  2. Zet het vuur lager, voeg de sobanoedels en champignons toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn.
  3. Verdeel het mengsel over vier kommen; je kunt, als je wilt, de kardemompeulen en steranijs verwijderen.
  4. Voeg de groenten toe: maak stapeltjes van de verschillende groenten langs de rand van de kom.
  5. Voeg een beetje limoensap, tamari, wat korianderblaadjes, chilipeperringetjes (naar keuze), sesamzaadjes en limoenpartjes toe.
  6. Serveer de buddha bowls met eetstokjes en een lepel voor debouillon.
  7. Geef er nog wat extra tamari bij, naar smaak.

Dit recept komt uit De yogakeuken van Kimberly Parsons. Fotografie: Lisa Cohen.