Couscousschotel met groente

Getty Images

Marokkaanse soek in je keuken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram couscous
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
  3. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de tofu kort mee.
  6. Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten.
  7. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
  8. Voeg de couscous toe aan de specerijen en schenk er 250 ml water bij. Breng aan de kook. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
  9. Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
  10. Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur