donderdag, 9 juli 2020

Couscousschotel met groente

Marokkaanse soek in je keuken!

Ingrediënten

  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram couscous
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika’s en de courgette in blokjes, de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
  3. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de tofu kort mee.
  6. Voeg de rest van de groente toe en smoor de groente enkele minuten.
  7. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de specerijen tot ze gaan geuren.
  8. Voeg de couscous toe aan de specerijen en schenk er 250 ml water bij. Breng aan de kook. Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
  9. Voeg de groente en de tofu toe en warm het geheel goed door.
  10. Maak de couscous op smaak met peper en kleingesneden koriander.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
535 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram