Crostini verdura

Getty Images

Heb je nog wat oud brood in huis? Maak er heerlijke crostini’s van: zo gemaakt en een gezond voorgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bruine of volkoren boterhammen of 1 bruin (afbak)pistoletje
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel (olijf)olie
  • (Balsamico)azijn
  • Handje rucola

Bereiding

  1. Warm de gril voor op de hoogste stand.
  2. Snijd eventueel het pistoletje in dunne plakjes. Rooster het brood onder de hete gril in ca. 1 minuut bruin.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  5. Meng de bosui met de tomaat en voeg de olie, wat azijn en peper toe.
  6. Beleg de sneetjes brood met rucola en verdeel het tomatenmengsel er over. Snijd ze diagonaal een keer door.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht courgettefritters en aardappelpuree.

Ingrediënten over?

Rucola:
Gebruik de rucola niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood of door een salade.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur