Halloumiburgers met zuurkool & bbq-saus

Getty Images

Goddelijke burgers voor een lunch of lichte avondmaaltijd. Ook geschikt voor verstokte vleeseters, omdat de bbq-saus een rooksmaak en de halloumi een stevige bite heeft.

Aantal personen 
3

Ingrediënten

  • 225 gram halloumikaas, in de lengte in dunne plakken (ca. ½ cm)
  • 3 harde broodjes naar keuze
  • Ca. 30 gram veldsla of rucola naar keuze
  • Ca. 40 gram geraspte wortel
  • 75 gram zuurkool uit ’t vat
  • 90 milliliter mayonaise, biologisch of zelfgemaakt
  • 8 gram wasabi
  • 3 theelepelsl gerookte-paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak eerst de saus: meng de mayonaise, wasabi en het gerookte-paprikapoeder door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout of peper als je dat lekker vindt. Zet apart.
  2. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de halloumiplakjes om en om tot ze goudbruin zijn.
  3. Snijd intussen de broodjes door en verdeel er de sla of rucola, zuurkool en wortel over.
  4. Laat de halloumi niet wachten (dan wordt de kaas taai!), dus leg de plakjes zo uit de pan op de broodjes.
  5. Verdeel er de saus over en serveer direct.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Share.

Auteur