Heldere champignonsoep

Getty Images

Even resetten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet
  • Nootmuskaat
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig. 
  4. Bak de plakjes champignon kort mee.
  5. Giet 3 dl water met het stukje bouillontablet erbij en kook de soep enkele minuten.
  6. Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
  7. Strooi er kleingesneden peterselie over.

Menusuggestie

Voedingswaarden

Energie 
45kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
720 milligram
Auteur