Irish stew

Getty Images

Voor een druilerige dag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 stengels sleekselderij
  • 250 gram riblap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram winterwortels
  • Tijm

Bereiding

  1. Maak de uien en de bleekselderij schoon. Snijd de uien in halve ringen en de bleekselderij in repen.
  2. Snijd het vlees in blokjes.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Strooi er wat peper over.
  4. Bak de uien en de bleekselderij kort mee.
  5. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan het vlees.
  6. Voeg 200 ml water en het bouillontablet toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan 2 uur op klein vuur.
  7. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  8. Maak de winterwortels schoon en snijd ze in plakken.
  9. Doe de aardappelen en de plakken wortel in de pan en stoof het geheel in nog 20 minuten verder gaar.
  10. Maak op smaak met wat tijm. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagel.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur