Kalkoen met sjalotjes

Getty Images

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 150 gram sjalotjes
  • 200 kalkoenfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Citroensap

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in halve ringen.
  3. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin.
  5. Bak de sjalotjes mee.
  6. Voeg een scheutje water en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.
  7. Maak het gerecht op smaak met een paar druppels citroensap.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
260 milligram
Auteur