zondag, 18 april 2021

Kiwitaartje

Altijd een feestje

Ingrediënten

  • 2 kiwi's
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels roomkaas light, 8% vet
  • 2 kleine volkoren eierkoeken

Bereiding

  1. Schil de kiwi’s en snijd 1½ kiwi in dunne plakjes.
  2. Pureer de overgebleven halve kiwi met een vork en meng de puree met de suiker door de roomkaas.
  3. Besmeer de eierkoeken met het mengsel en schik de plakjes kiwi er op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht groentepilaf met hamlapje

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich, plakjes augurk of verse kruiden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
140 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,3 gram