Kwarkpudding met sinaasappel

Getty Images

Een waardige afsluiting van de maaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels limonadesiroop of diksap

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  2. Pers 1 sinaasappel uit.
  3. Breng het sinaasappelsap aan de kook en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
  4. Roer dit door de kwark en maak het op smaak met de limonadesiroop.
  5. Verdeel de massa over 2 schaaltjes en laat het opstijven.
  6. Schil de overgebleven sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
  7. Stort de puddinkjes op 2 borden en garneer met de partjes sinaasappel.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur