maandag, 18 oktober 2021

Munt-granaatappelsalade

Perfecte lichte lunch voor een warme dag

Ingrediënten

  • 120 gram gierst
  • 1 theelepel veggiepoedermix*
  • 10 gram munt
  • 1 granaatappel
  • 75 gram rucola
  • Handje gebrande amandelen
  • ½ theelepel zwarte peper
  • Cashewdressing
  • Zeef

Bereiding

  1. Spoel de gierst in een fijne zeef schoon en laat uitlekken.
  2. Breng 300 ml water aan de kook in een ruime pan. Voeg de gierst toe en kook in 20 minuten beetgaar. Giet daarna af in de zeef en doe over in een kom.
  3. Roer de veggiepoedermix* door de gierst en laat afkoelen.
  4. Snijd de munt fijn.
  5. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Tip: Sla met de stamper van een vijzel of een grote pollepel op de schil van de granaatappel. Zo krijg je de pitjes er makkelijker uit.
  6. Doe vervolgens alle ingrediënten in een to go-bak en zet in de koelkast.
  7. Schenk wat cashewdressing apart in een potje.
  8. Voeg vlak voordat je de salade gaat eten wat dressing toe.

Meng voor 1 potje veggiepoedermix de volgende ingrediënten door elkaar met een lepeltje: 3 theelepel uipoeder, ½ theelepel nootmuskaatpoeder, 2 theelepel knoflookkorrels/poeder, 2 theelepel gedroogde tijm, 2 theelepel geelwortelpoeder, 1 theelepel gedroogde en fijngemalen rozemarijn, 1 theelepel komijnpoeder, 2 theelepel gemalen zout, 1 theelepel gemalen zwarte peper. In een afgesloten potje kun je deze mix een jaar bewaren. Gebruik het als smaakmaker in soep en andere gerechten, ongeveer 1 theelepel op 2 deciliter water of saus.

"Granaatappel = powerfruit. De pitjes zijn lekker fris-zurig van smaak, zitten bomvol antioxidanten en vitaminen en kunnen zelfs dienst doen als afrodisiacum… Oh la la. Door de combinatie met muntblaadjes is dit de perfecte lichte lunch voor een warme dag." Dit recept komt het uit boek 'On the go van Rens Kroes'.

Aantal personen

2 à 3

Bereidingsduur

30 minuten + afkoelen

Lees ook