zaterdag, 6 juni 2020

Noodle power soep

Een lekkere soep voor in het weekend of wanneer je thuis wat meer tijd hebt. Met boekweitnoedels als speciaal ingrediënt. Als je daar geen power van krijgt.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15
Ingrediënten:
  • 1,5 bouillonblokje
  • 750 ml water
  • 15 g wakame (natuurwinkel, optioneel)
  • Rasp van halve citroen
  • 20 g bleekselderij in stukjes
  • 50 g paksoi in repen
  • 50 g shiitakes in stukjes (of meer naar smaak)
  • Flinke hand grofgesneden boerenkool
  • 80 g boekweitnoedels (natuurwinkel)
  • 2 lente-uien (of meer naar smaak)
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout

Bereiding

1. Doe het water met de bouillonblokjes in een pan, breng aan de kook en voeg de wakame toe. Laat het 1 minuut koken en proef. Eventueel peper en zout toevoegen. 
2. Doe de citroenrasp, paksoi en bleekselderij erbij. 
3. Nu de shiitakes en boerenkool.
4. Noedels erin, laten koken volgens de instructies op het pak. Kruiden met peper en zout. 
5. Serveer in een mooie kom met als laatste de gesneden lente-uitjes en de sesamzaadjes eroverheen. 

Dit recept is afkomstig uit het boek Good food in 20 minuten.

Receptfoto: Wij zijn kees