dinsdag, 1 december 2020

Peer gepocheerd in port

Toffe peer

Ingrediënten

  • 2 handperen
  • 1 dl rode port
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 koffieschuimkoekje

Bereiding

  1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  2. Breng de peren in de port met de suiker aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht.
  3. Laat de peren in het vocht afkoelen.
  4. Kook het vocht in tot een stroopje.
  5. Leg de peren op borden en snijd ze als een waaier in.
  6. Druppel het stroopje erover en garneer met kruimels van het schuimkoekje.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tortilla met vegetarisch gehakt en (krul)andijvie.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
190 kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,01 gram
Trefwoorden: