Broccoli met penne, vlees en citroen

Getty Images

Het citroenwater geeft de broccoli een frisse smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 gram broccoli
  • 175 gram volkoren penne
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 10 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Breng het citroensap met 100 ml water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar.
  4. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
  7. Roer de zuivelspread en wat citroenschilletjes door het kookvocht van de broccoli.
  8. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
  9. Verdeel het over 2 borden en scheur de gewassen basilicum er over.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur