Rode uiensoep

Getty Images

Oma's favoriet

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram rode uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • Mespunt paprikapoeder
  • Tijm
  • 3 dl (groente)bouillon

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
  3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook erboven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en röstierondjes.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1650 milligram
Auteur