woensdag, 2 december 2020

Rode uiensoep

Oma's favoriet

Ingrediënten

  • 250 gram rode uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • Mespunt paprikapoeder
  • Tijm
  • 3 dl (groente)bouillon

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uienringen in de olie glazig.
  3. Voeg peper toe en pers het teentje knoflook erboven uit.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg het paprikapoeder, wat tijm en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en röstierondjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
105 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
1,65 gram