dinsdag, 29 september 2020

Soepje van herfstgroenten

Niet alleen de kleur van dit soepje is sensationeel, de smaak is ook fantastisch: de verse gember en de specerijen verwarmen je op kille herfstdagen en zorgen voor energie na een lange dag.

Ingrediënten

  • ½ eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, geschild en in ringen
  • Stukje gember, circa 4 centimeter, geschild en geraspt
  • 1 flespompoen, geschild, pitten verwijderd en in blokjes van circa 2 centimeter
  • Bos worteltjes (of 1 winterwortel), geschild en in plakjes
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van circa 2 centimeter
  • 1,4 liter groentebouillon
  • (Soja)room en geroosterde pompoenpitten ter garnering
  • Een vijzel

Bereiding

  1. Bak het koriander- en het komijnzaad in een droge koekenpan tot je de geuren ruikt. Blijf vooral bij de pan, want de specerijen verbranden snel! Doe over in een vijzel en maal grof.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens de gember en bijna alle specerijen toe (houd wat apart voor de garnering).
  3. Roer en voeg dan de groenten toe. Bak op middelhoog vuur al roerend een paar minuten mee.
  4. Doe de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 10 à 15 minuten op laag vuur met het deksel op de pan koken, of tot de groenten gaar zijn.
  5. Laat even afkoelen en pureer dan met de staafmixer.
  6. Serveer in kleine kommetjes met een scheutje (soja)room, een snuf specerijen en wat geroosterde pompoenpitten.

Dit recept komt uit het kookboek Share.

Aantal personen

6
Trefwoorden: