zaterdag, 22 februari 2020

Tempura van groenterestjes

Lekker hapje van een restje groente
Aantal personen:
Voor een klein schaaltje
Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 250 ml ijskoud water
  • 200 g bloem
  • Groenterestjes
  • Beetje extra bloem om te dippen
  • Olie om in te frituren

Bereiding

  1. Klop het ei los en meng met het ijskoude water.
  2. Zeef de bloem en mix het met een vork door het koude watermengsel. Het is niet erg als er een paar klonten overblijven. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekenbeslag. Als het nodig is, kun je er meer water of bloem bij doen.
  3. Snijd de stukken groenten in hapklare brokken. Iets groter mag ook.
  4. Verhit genoeg olie in een pan om de groenten te kunnen onderdompelen. 180 graden Celsius is de perfecte temperatuur.
  5. Dip de stukken groente eerst in de bloem en daarna in het tempurabeslag en laat ze daarna meteen in de hete olie zakken.
  6. De tempura zijn klaar als ze een knapperige korst hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus of hoisin.

Tip

Als je meer groenten dan beslag hebt, verdubbel je gewoon de ingrediënten.

Dit recept komt uit het boek Lekker koken met restjes.