Yoghurt met mango

Getty Images

Het kan ook makkelijk

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel blanke hazelnoten
  • ½ mango
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 3 dl halfvolle (biogarde) yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
  3. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit.
  4. Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap en de basterdsuiker in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Verdeel de helft van de puree over 2 coupes en schenk de yoghurt erop.
  6. Dek het af met de rest van de mangopuree. Strooi de gehakte hazelnoten erover.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum