woensdag, 17 augustus 2022

Meer blessureleed op skivakantie

DEN HAAG - Er zijn tot nu toe meer gewonde mensen teruggekomen van hun skivakantie dan vorige winter. Dat meldt de ANWB. Het aantal Nederlanders dat iets brak, kneusde of scheurde tijdens de wintersport ligt 15 procent hoger ten opzichte van hetzelfde moment vorig jaar.

"Het gaat om zo'n 100 mensen meer en bijna 800 wintersportpatiënten in totaal", aldus een woordvoerder van de ANWB. "We zien vooral beenfracturen en gescheurde kniebanden als meest voorkomende kwetsuren. De meeste gewonden komen terug uit Oostenrijk en Frankrijk."

​Oorzaak
Waardoor meer mensen gewond raken, is niet te zeggen. Aan de sneeuwcondities ligt het in ieder geval niet. "Wel zien wel dat de wintersport nog altijd erg in zwang is, wellicht heeft het te maken met de grote toeloop", aldus de woordvoerder.

​Advies ANWB
De ANWB adviseert mensen die nog de piste opgaan om vooraf wat aan de conditie te doen. "Veel Nederlanders hebben een zittend bestaan, dus het is raadzaam om wat aan het fysiek te doen." Ook is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten, want een enkeltje met de gipsvlucht is erg prijzig.

Bron(nen):