Boekrecensie: Stilzitten als een kikker

Hét werkboek bij de bestseller Stilzitten als een kikker van Eline Snel

Getty Images

Eline Snel is therapeut, trainer en pionier op het gebied van meditatie voor kinderen. Na haar succesvolle boek Stilzitten als een kikker heeft zij er nu een werkboek bij gemaakt. Met yoga-oefeningen, knutselwerkjes, spelletjes om de aandacht te oefenen en veel meer.

Stilzitten als een kikker is het eerste werkboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar om zich te concentreren door middel van de methode van de kikker. Het bevat 80 grappige en nuttige activiteiten om alleen of met een ouder te doen. In het boek staan yogaoefeningen om je lijf en grenzen te voelen, knutselwerkjes, verhaaltjes om te mediteren, posters en kaartjes om uit te knippen, meditatieoefeningen, stickervellen, een poster en 'Het grote familie-kikkerspel'.

Getty Images
Kinderen zijn thuis en op school vaak onrustig of gestrest. Om ze te leren kalm en aandachtig te zijn, heeft Eline Snel een eenvoudige meditatievorm ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen zich bewust worden van hun lichaam en emoties, en meer openstaan voor anderen. Een prachtig vormgegeven boek en erg leuk om mee aan de slag te gaan met je kinderen. Grappig om te doen, er ontstaan gezellige gesprekken en je leert je kind op een andere manier kennen.

Van de Nederlandse editie van Stilzitten als een kikker zijn ruim 40.000 exemplaren verkocht; wereldwijd 600.000 exemplaren. Stilzitten als een kikker verschijnt in 18 talen.

Eline Snel is therapeut, trainer en pionier op het gebied van meditatie voor kinderen. Met haar doeltreffende en vriendelijke methode geniet ze internationale bekendheid. Haar boek Stilzitten als een kikker is wereldwijd een bestseller.

Auteur 
  • Ilona Meernik