Uitgelichte artikelenAbonneer op Gezondheidsnet
-
Wat kun je doen tegen stijve gewrichten?
Met moeite je bed uitkomen, een stijve rug na het autorijden of niet meer omhoog kunnen komen uit je stoel: fysiotherapeut Myrthe van Bendegem legt uit wat er in het lichaam gebeurt als we stijf zijn en wat je kunt doen om lekker soepel te blijven bewegen.
-
Tarte tatin met wortel
Lekker, makkelijk en gezond: gerechten op de bakplaat. Rukmini Iyer is er expert in en heeft inmiddels al 230.000 van haar bakplaat-boeken in Nederland en België verkocht. Wij zijn er dol op! Dit recept uit haar nieuwste boek Dé bakplaat mogen we als voorproefje publiceren.
-
Hoe maak je appelazijn?
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat appelazijn iets speciaals doet voor je gezondheid. Sterker nog: het regelmatig drinken van appelazijn kan echt een aanslag zijn op het glazuur op je tanden. Is appelazijn dan helemaal nergens goed voor? Jawel. Appelazijn is een lekkere variatie op andere azijnsoorten. Ideaal om dressings mee te maken.
-
Hoe kan je ongemerkt een hartaanval hebben?
Een hartaanval wordt vaak omschreven als een acute drukkende pijn op de borst. Toch kan het ook anders. Sterker nog, je kunt een hartaanval krijgen zonder dat je het doorhebt. In een online college van Universiteit van Nederland laat epidemioloog Hester den Ruijter (UMC Utrecht) zien hoe. We vatten de info voor je samen, de video vind je onderaan.
-
Hoe kun je een beroerte voorkomen?
Elk jaar worden zo'n 40.000 mensen getroffen door een beroerte. Zo'n herseninfarct of -bloeding heeft zoveel impact op iemands leven én gezondheid dat je dat uiteraard het liefst wilt voorkomen. Het goede nieuws is: dat is mogelijk. Met deze tien leefstijltips kun je het risico op een beroerte verlagen.
-
Waar kan ik groente en fruit het beste bewaren?
Nederlanders gooien gemiddeld 33,4 kg eten per persoon per jaar weg. Goed omgaan met je koelkast en vriezer door producten op de juiste plek te bewaren helpt om voedselverspilling te voorkomen. Maar wat is de juiste plek? Vooral bij groente en fruit kan het soms lastig in te schatten zijn: de ene soort moet in de koelkast, de andere juist daarbuiten. Zo bewaar je appels het beste in de koelkast (dan zijn we tot wel 3 weken langer houdbaar), maar drogen komkommers juist uit in de koelkast. Voor de houdbaarheid én smaak goed om te weten wat de juiste bewaarplekken zijn.