Wat te doen aan restless legs?

Getty Images

Ik heb last van restless legs legs en zou graag advies krijgen om misschien mijn voeding of dergelijke aan te passen.

M. Meerakker

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op restless legs. Naast een gezonde leefstijl met voldoende beweging en voldoende slaap kan voeding ook een rol spelen. Eet gezond en gevarieerd en vermijd cafeïne (uit frisdranken, koffie en thee). Ook alcohol heeft invloed en kun je beter zo min mogelijk nemen.

Bepaalde vormen van bloedarmoede, bijvoorbeeld een tekort aan ijzer of foliumzuur, kan de kans op onrustige benen vergroten. Ik raad u aan met de arts te bespreken of het nodig is om de waarde van relevante vitamines en mineralen te laten bepalen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring in voedingsvoorlichting. Ze weet veel over vitamines en mineralen, want ze is coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Daarnaast gaat haar moederhart sneller kloppen als het om kindervoeding gaat.