Net getest: BodyGauge bloeddrukmeter

Draadloze communicatie met je smartphone

Getty Images

Soms kan het heel zinvol zijn om thuis je bloeddruk te meten. Een goede bloeddrukmeter is dan natuurlijk wel noodzakelijk. Met de BodyGauge Bluetooth Smart Bloeddrukmeter gaat het meten heel gemakkelijk. Daarbij kun je het koppelen aan een app, zodat je gemakkelijk overzicht houdt. Wij testten deze bloeddrukmeter.

Wanneer je bloeddruk bij de meting op de huisarts erg wisselend is kan het nuttig zijn om je bloeddruk thuis te meten. Vaak is je bloeddruk thuis ook lager dan bij een arts. Daardoor kun je beter inschatten wat je gemiddelde bloeddruk is. Ook kan zelf meten nuttig zijn om te controleren of medicijnen tegen hoge bloeddruk goed werken.

Zelf meten

In de optiek van Bodygauge is een regelmatige meting van conditie en gezondheid voor iedereen van belang. Op die manier krijg je meer informatie over jezelf - je spoort een eventuele afwijking eerder op – en mensen zijn op basis van meetresultaten ook vaker bereid om verbeteringen in hun leefstijl door te voeren.

De BodyGauge Bluetooth Smart Bloeddrukmeter belooft een snelle en nauwkeurige meting van je bloeddruk. De meting van de bloeddruk vindt onder meer plaats tijdens het opblazen van het manchet (MWI-functie). De meter is los te gebruiken, maar kan ook communiceren met je smartphone of tablet. Je kunt de bloeddrukmeter aansluiten op het elektriciteitsnet, maar hij werkt ook op batterijen. Het apparaat heeft een geheugen voor twee gebruikers met zestig metingen per gebruiker.

En werkt het?

Tot zover de feiten. Veel belangrijker is natuurlijk hoe het apparaat werkt. En hier op de redactie zijn we behoorlijk tevreden. De bloeddrukmeter geeft inderdaad snel en nauwkeurig je bloeddruk weer. Daarbij is het apparaat erg gebruiksvriendelijk en ziet er ook goed uit.

Een klein nadeel is de lengte van het slangetje dat de bloeddrukmeter met het manchet verbindt. Hierdoor is de meter alleen gemakkelijk aan tafel te gebruiken. Daarnaast gaat de manchet tijdens het oppompen wel erg strak rond je arm zitten; strakker dan bij veel andere bloeddrukmeters.

Fijne app

De app is wel ideaal. Na registratie kun je een account aanmaken. Naast naam, geslacht en geboortedatum heeft de app ook je lengte, gewicht en buikomvang nodig. Via Bluetooth kun je je telefoon of tablet verbinden met de bloeddrukmeter. Vervolgens worden je metingen opgeslagen in de app en kun je in grafiekjes heel duidelijk de ontwikkeling zien. Het is overigens ook mogelijk om handmatig de resultaten van de meting in de app in te voeren.

Op dit moment is de app alleen te verkrijgen in de Apple App Store, maar de Android-versie wordt verwacht. Let er wel op dat de bloeddrukmeter alleen verbinding kan maken met de nieuwere Apple-toestellen.

Getty Images

De BodyGauge Bluetooth Smart Bloeddrukmeter wordt geleverd inclusief reistas, manchet, AC adapter en vier batterijen. De bloeddrukmeter is verkrijgbaar in vier kleuren en kost € 92,50. Meer informatie vind je op website van Bodygauge.

Auteur 
  • Annemieke Hoogland