Cardiologen roepen op: 'Blijf je melden met hartklachten'

hartklachten
Getty Images

Cardiologen doen nogmaals een oproep aan mensen met hartklachten om zich te blijven melden. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus is het belangrijk dat mensen met hartklachten en hartpatiënten die al onder controle staan hier gehoor aan geven. Zo wordt de situatie die zich in het voorjaar voordeed voorkomen, meldt HartKliniek Nederland.

"Het is uiterst belangrijk dat mensen met hartklachten zich blijven melden bij hun huisarts of behandelend cardioloog. Hartklachten kunnen immers niet wachten. Doordat wij bij HartKliniek geen coronapatiënten behandelen en ook niet opnemen kunnen wij onze cardiologiezorg op hetzelfde niveau handhaven. Dit is van groot belang, omdat mensen met hartklachten snel gezien dienen te worden", zegt dr. Peter Kievit, cardioloog en voorzitter Vakgroep Cardiologie HartKliniek Nederland.

Ernstige hartproblemen

Cardioloog Dr. Ivo van der Bilt van het HagaZiekenhuis, waarmee Hartkliniek Nederland samenwerkt, benadrukt: "We hebben geleerd van de eerste coronagolf. Daaruit is gebleken dat uitstel van cardiologische zorg heeft geleid tot ernstige hartproblemen bij mensen die zich niet op tijd gemeld hebben. Daarom willen we onze patiënten op het hart drukken dat zij vooral moeten blijven komen naar ons Hartcentrum. Het ziekenhuis bezoeken is veilig, voor poliklinische afspraken maar vooral ook bij acute klachten. We werken al langer samen met HartKliniek, en zeker in een tijd als deze is het goed dat het poliklinisch behandelcentrum bijspringt als dat nodig mocht zijn."

Auteur 
  • Aukeline van Dorp
Bron 
  • HartKliniek