zondag, 28 februari 2021

'Corona kan hartspier beschadigen'

Duitse artsen van het academisch ziekenhuis in Frankfurt hebben aanwijzingen gevonden dat het coronavirus niet alleen de longen kan beschadigen, maar ook het hart. Dit blijkt uit nieuw onderzoek.

Het was al bekend dat het virus in het hart kan komen. Dit onderzoek lijkt te bevestigen dat het hart mogelijk ook beschadigd kan raken.

Voor het onderzoek werden honderd genezen coronapatiënten tussen de 45 en 53 jaar onderzocht. Bij zestig patiënten vonden ze tekenen van ontsteking in spierweefsel van het hart. Bij 32 van hen is op MRI-scans littekenweefsel te zien.

Te vroeg

Verschillende cardiologen reageren bezorgd in de Volkskrant. Volgens voorzitter Van Rossum van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie is het nog te vroeg om van blijvende schade te spreken. "Dit soort virusinfecties leiden tot spierschade aan het hart, maar dat betekent niet dat die niet meer zal herstellen. Ik denk dat ze voor het grootste deel zullen herstellen. Je moet het na zes maanden tot een jaar nog een keer onderzoeken. Dan pas kan je zeggen of er blijvende schade is.", zegt hij tegen de NOS.

Bron(nen):
  • nos.nl