donderdag, 22 april 2021

Zorgpersoneel en leraren vanaf maandag met voorrang getest

Zorg- en onderwijspersoneel kan zich vanaf aanstaande maandag, 21 september, met voorrang laten testen. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest zodat ze 's avonds de testuitslag nog krijgen.

Het is een tijdelijke regeling. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met prioriteit te testen.

Eerder is niet mogelijk, omdat callcentermedewerkers nog moeten worden opgeleid, specifieke afspraken met laboratoria moeten worden gemaakt en er moet een speciaal nummer ingericht worden.

Prioriteitsnummer

Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen vanaf 21 september 7 dagen per week tussen 07.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest-prioriteitsnummer van de GGD om een testafspraak te maken. Dit telefoonnummer is 0800-8101.

Alleen zorgmedewerkers en mensen die in het onderwijs werken, kunnen voorrang krijgen bij het testen. Of mensen ook daadwerkelijk hier recht op hebben, wordt twee keer gecontroleerd: telefonisch en in de teststraat. Werkgevers worden opgeroepen om niet onnodig gebruik te maken van de regeling, om te voorkomen dat de voorrangsstraten te snel vollopen.

Wie komen in aanmerking?

Bekijk hier in welke gevallen zorgmedewerkers en leraren voorrang krijgen bij de coronatesten.

 

Bron(nen):