donderdag, 22 oktober 2020

Anti-depressiecursus via web en telefoon

AMSTERDAM - De afdelingen Klinische Psychologie en Kunstmatige Intelligentie van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben een nieuwe cursus tegen depressie ontwikkeld: Behavioral Activity Scheduling (BAS).

De cursus bestaat uit vijf blokken, die via een website en via software op een mobiele telefoon uitgevoerd worden. Gedurende de cursus leren deelnemers technieken om hun stemming en dagelijkse activiteiten in de gaten te houden en om de relatie tussen deze twee te zien.

Daarna leren de deelnemers het aantal plezierige activiteiten te verhogen en meer positieve sociale interactie met hun omgeving te hebben. De geautomatiseerde coach geeft tips en feedback over de vorderingen gebaseerd op de informatie die de deelnemer invult.

Deelnemers gezocht
Om te testen of deze nieuwe cursus tegen depressie goed werkt, is de VU op zoek naar mensen in de regio Amsterdam die last hebben van somberheidsklachten en daar graag aan willen werken.

Deelnemers volgen gedurende vijf weken de cursus en vullen daarvoor en daarna een aantal vragenlijsten in. Deelnemers krijgen een mobiele telefoon te leen waarop de software draait en krijgen een login voor de website.

Als je wilt deelnemen aan de cursus, dan kun je je opgeven via info@bascoach.nl.