Wat kan ik doen aan mijn bipolaire stoornis?

Getty Images

Sinds ik een hersenbloeding rechts frontaal heb gehad, zonder lichamelijke klachten heb ik een bipolaire stoornis. Mijn stemmingen wisselen nogal. Tijdens de depressieve fase ben ik onzeker en jaloers.
Wat kan ik daartegen doen?

Sanne

Ineke van Gent, psycholoog

Met weinig achtergrondinformatie is het wat lastig om daar een passend antwoord op te geven. Nu is het zo dat je tijdens een depressie extra kwetsbaar bent en angsten en onzekerheden eerder de kop zullen opsteken. Wanneer je je situatie samen met een hulpverlener duidelijk in kaart brengt, kun je zien wat de 'triggers' zijn die dat gevoel doen aanwakkeren, waar je gevoelige plekken zitten en hoe hiermee om te gaan.

Ben je onder begeleiding voor deze bipolaire stoornis? Zo ja, kun je dit bespreken  met je behandelaar?  Zo niet, dan zou ik je willen adviseren om contact opnemen met de huisarts en van daaruit verder advies vragen over mogelijkheden om je hierin te laten begeleiden.
Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Ineke van Gent is psycholoog. Dagelijks ziet zij mensen in haar praktijk die worstelen met verschillende vragen uiteenlopend van burnout/depressie en spanningsklachten tot eet- of verslavingsproblemen. Ook komen er mensen die last hebben van onzekerheid/angsten en moeite hebben met het maken van keuzes.