Is het ongezond om theezakjes te hergebruiken?

Getty Images

Is het ongezond om theezakjes te hergebruiken?

Loes

Patricia Schutte, voedingsdeskundige

Je kunt theezakjes zonder risico opnieuw gebruiken. Thee is niet zo gevoelig voor bacteriën. Bovendien doe je het theezakje weer in kokend water, waardoor eventuele bacteriën worden gedood.

Als je het zakje hergebruikt, wordt de thee wel minder sterk van smaak. Ook de concentratie van de gunstige bioactieve stoffen kan wat afnemen. Deze stoffen in de thee zorgen ervoor dat je bloeddruk lager wordt en daarmee verklein je de kans op een beroerte. Daarom is het advies om elke dag 3 koppen groene of zwarte thee te drinken. Kruidenthee telt niet mee, omdat deze ‘thee’ niet afkomstig is van de theeplant.

Thee zonder suiker is elk geval een gezonde keuze en veel beter dan dranken met suiker, zoals frisdrank of sap. Thee staat daarom, samen met water en koffie, in de Schijf van Vijf. Lees hier meer over thee.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Patricia Schutte werkt al meer dan 25 jaar als voorlichter bij het Voedingscentrum in Den Haag. Ze geeft antwoord op vragen over gezond, duurzaam en veilig eten.