dinsdag, 17 mei 2022

Hersenkneuzing: hou je daar iets aan over?

Mijn zoon van 5 jaar heeft afgelopen vrijdag een paar klappen gehad van een jongetje uit zijn klas. Die sloeg met zijn vuist op mijn zoons hoofd. Volgens de huisarts heeft hij een schedelkneuzing en nu heeft hij er oorontsteking bij gekregen. Kan hij hier iets aan over houden?
Fam. Stockmann

Herman van Tinteren, kinderarts

Ik ga er van uit dat het gaat om een echte oorontsteking en dan denk ik niet dat er een relatie is tussen de infectie en de klappen tegen zijn hoofd. Uw huisarts meent dat er geen hersenletsel is geweest en alleen de huid is gekneusd.

Als uw kind niet buiten bewustzijn is geweest, is de klap waarschijnlijk niet zo hard aangekomen dat uw kind er nog iets aan over kan houden. Bovendien verwacht ik niet dat een klasgenoot zo hard kan slaan.

Herman van Tinteren werkte dertig jaar als algemeen kinderarts in ziekenhuis Tergooi. Daarnaast schreef hij meerdere boeken over kindergeneeskunde. Inmiddels beantwoordt hij geen expertvragen meer voor Gezondheidsnet. Je kunt je vraag wel stellen aan kinderarts Carole Lasham.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.