Erectiestoornis door geneesmiddelengebruik?

Getty Images

Ik kamp al geruime tijd (ruim 2 jaar) met een erectiestoornis. Na verloop van tijd werd de erectie steeds minder en tot mijn spijt is het nu helemaal verdwenen. Ik neem aan dat gezien mijn leeftijd de frequentie van het hele gebeuren wel zal afnemen, maar de zin om een potje te vrijen is er zeker niet minder om geworden. Ik vind het dan ook heel erg dat het krijgen van een erectie totaal is verdwenen. Voor alle duidelijkheid moet ik vermelden dat ik al diverse jaren het medicijn Depakine gebruik tegen Epilepsie. Daarnaast gebruik ik bloedverdunners in verband met een Hartklep prothese. Blijft de erectie uit door het al jaren gebruik van deze medicijnen ?

Meneer de Graaf (72)

Henriette Schoones, Seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Geachte heer de Graaf,

Naar aanleiding van je vraag adviseer ik nader urologisch onderzoek te laten verrichten, indien je ook bij masturbatie geen erectie meer krijgt. Ik denk namelijk dat de oorzaak van de klacht hoogstwaarschijnlijk van
medische aard zal zijn.

Het kan zijn dat het Depakine gebruik hierin ook een rol speelt. Je beleving van seks is nog altijd positief want de zin in seks is niet verdwenen. Als je ook nog voldoende opgewonden kunt raken en seksuele fantasieën heeft, kan het hier niet aan liggen.

Ik weet niet waar je woont maar je kunt telefonisch contact opnemen met de poli urologie van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Je hebt daarvoor wel een verwijzing nodig van de huisarts of behandelend specialist.

Veel succes!

Henriette Schoones

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!