Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

Hiervan vermindert je libido

Geen zin in seks

Seks is fantastisch. Dat vindt iedereen, niet waar? Toch laat ons libido het soms afweten. En wel hierom.

1. Stress

Stress is funest voor je seksleven. Of het nu gaat om werkstress, geldproblemen of familieperikelen: probeer het van je af te zetten. Ontspanningsoefeningen kunnen daarbij helpen.

2. Kinderen

Intimiteit is niet altijd vanzelfsprekend als er kinderen in de buurt zijn. In dit geval kan het helpen als je je vrijpartijen plant.

3. Relatieproblemen

Zeker voor vrouwen moet het op emotioneel vlak goed zitten om goede seks te hebben. Allerhande relatieproblemen vormen ernstige barrières voor een goede vrijpartij.

Ook een gebrek aan intimiteit is dodelijk voor je seksleven. Probeer intieme momenten te hebben zonder dat dit resulteert in seks. Uiteindelijk zal je libido daarvan verhogen.

4. Alcohol

Veel mensen raken in de stemming door een beetje alcohol, maar een dronken partner in bed is voor veel mensen onaantrekkelijk

5. Medicijnen

Sommige medicijnen zorgen voor een lager libido. Antidepressiva zijn een bekend voorbeeld, maar ook de anticonceptiepil of medicijnen tegen een hoge bloeddruk of allergieën kunnen de lust afremmen.

6. Negatief zelfbeeld

Een belangrijke domper voor je seksleven is het beeld dat de partners van hun eigen lichaam hebben. Als iemand zich schaamt voor een bepaald uiterlijk kenmerk, dan durft hij of zij zich waarschijnlijk niet goed te laten gaan tijdens het vrijen.

7. Erectieproblemen

Erectieproblemen duiden vaak niet op een gebrek aan lust, maar zijn een medische aangelegenheid. Mannen die ermee kampen zijn soms zo bang om te falen, dat ze er gewoon niet meer aan durven beginnen.

8. Te weinig testosteron

Testosteron verhoogt het libido. Als mannen wat ouder worden, daalt hun testosterongehalte echter licht. Dat geeft niet altijd libidoproblemen, maar het kan wel.

9. Depressie

Ook een depressie zorgt ervoor dat je libido zakt. Helaas zorgen antidepressiva daar ook voor.

10. Menopauze

De lichamelijke veranderingen die een vrouw ondergaat rond de menopauze - vaginale droogheid en pijn - kunnen seks soms minder aangenaam maken.

Reactie toevoegen

2 Comments

Door Ans (niet gecontroleerd) op do, 03/02/2017 - 16:36

Het tegenovergestelde komt ook voor dat je met antidepressiva in de groep antipsychotica een hoog libido heeft en het niet weggaat. Het is niet gezegd dat men geen hoog libido heeft als men nooit geen partner heeft gehad. Het lijkt in onze tijd een soort (heilig) moeten geworden te zijn dat de libido steeds omhoog geschroefd moet worden.
Waar er vroeger nergens over werd gepraat, komt men dat nu extreem veel tegen, op radio, op televisie, in tijdschriften en dat vind ik niet meer normaal. Juist op dit punt gaat men van het ene extreme (nergens over praten) over tot het andere extreme (veel over praten op een zeer banale manier ook nog). Zowel mannen als vrouwen halen zichzelf hiermee alleen maar naar beneden) en daarbij ook de anderen. Het komt bij mij dan soms wat hypocriet over als men quasi verontwaardigd doet als vrouwen en jonge meisjes verkracht worden of als mannen het slachtoffer worden van vrouwen, want dat kan natuurlijk ook. Een beetje meer terughoudendheid wat seksualiteit betreft in kranten, op televisie en radio en tot zelfs in de wachtkamer (gezien: drie artikelen in één tijdschrift waar uitvoerig over seks, seksuele middelen en seksuele fantasieën van vrouwen wordt geschreven). Rare wereld tegenwoordig. Over opdringen gesproken! Waarom dit niet achter de voordeur?

Door Exrukker (niet gecontroleerd) op do, 04/23/2015 - 00:33

Rukken al helemaal. Zoek de voordelen van het niét doen maar s op.