Hiervan vermindert je libido

Geen zin in seks

Getty Images

Seks is fantastisch. Dat vindt iedereen, niet waar? Toch laat ons libido het soms afweten. En wel hierom.

1. Stress

Stress is funest voor je seksleven. Of het nu gaat om werkstress, geldproblemen of familieperikelen: probeer het van je af te zetten. Ontspanningsoefeningen kunnen daarbij helpen.

2. Kinderen

Intimiteit is niet altijd vanzelfsprekend als er kinderen in de buurt zijn. In dit geval kan het helpen als je je vrijpartijen plant.

3. Relatieproblemen

Zeker voor vrouwen moet het op emotioneel vlak goed zitten om goede seks te hebben. Allerhande relatieproblemen vormen ernstige barrières voor een goede vrijpartij.

Ook een gebrek aan intimiteit is dodelijk voor je seksleven. Probeer intieme momenten te hebben zonder dat dit resulteert in seks. Uiteindelijk zal je libido daarvan verhogen.

4. Alcohol

Veel mensen raken in de stemming door een beetje alcohol, maar een dronken partner in bed is voor veel mensen onaantrekkelijk

5. Medicijnen

Sommige medicijnen zorgen voor een lager libido. Antidepressiva zijn een bekend voorbeeld, maar ook de anticonceptiepil of medicijnen tegen een hoge bloeddruk of allergieën kunnen de lust afremmen.

6. Negatief zelfbeeld

Een belangrijke domper voor je seksleven is het beeld dat de partners van hun eigen lichaam hebben. Als iemand zich schaamt voor een bepaald uiterlijk kenmerk, dan durft hij of zij zich waarschijnlijk niet goed te laten gaan tijdens het vrijen.

7. Erectieproblemen

Erectieproblemen duiden vaak niet op een gebrek aan lust, maar zijn een medische aangelegenheid. Mannen die ermee kampen zijn soms zo bang om te falen, dat ze er gewoon niet meer aan durven beginnen.

8. Te weinig testosteron

Testosteron verhoogt het libido. Als mannen wat ouder worden, daalt hun testosterongehalte echter licht. Dat geeft niet altijd libidoproblemen, maar het kan wel.

9. Depressie

Ook een depressie zorgt ervoor dat je libido zakt. Helaas zorgen antidepressiva daar ook voor.

10. Menopauze

De lichamelijke veranderingen die een vrouw ondergaat rond de menopauze - vaginale droogheid en pijn - kunnen seks soms minder aangenaam maken.

Auteur