Gratis receptenboekje: Koken met kip

Getty Images

GezondheidsNet stelt in samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand: koken met kip! Elf recepten om te variëren met het meest veelzijdige stukje vlees. Download het boekje nu!

Kip wordt vaak omschreven als 'het meest veelzijdige stukje vlees' en die typering klopt, het is namelijk op veel verschillende manieren te bereiden.

Mager vlees

Regelmatig een stukje kip eten is behalve lekker ook gezond, mits het op de juiste manier wordt bereid. Het is namelijk mager (wit) vlees en levert belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwit, ijzer, zink en vitamines B. Kippenvlees bevat in vergelijking met andere vleessoorten meestal ook minder ongezond, verzadigd vet.

Wel is het verstandig om kippenvlees zonder vel te eten. Hierin zit namelijk het meeste vet en de meeste cholesterol.

Probeer bijvoorbeeld eens de gemarineerde kip met ananas en bosuitjes, de Thaise kippen-kokossoep, of de overheerlijke drumsticks in pittige tomatensaus.

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en de aanbiedingen en ontvang direct gratis het digitale receptenboekje Koken met kip in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

receptenboekje koken met kip
Getty Images
Auteur 
  • Redactie