Gratis receptenboekje: Terug in balans

Getty Images

Je weet vast wel wat een balansdag is. Na een dagje wat meer eet je even minder en beweeg je extra. Het regime van zo’n hersteldagje hoeft echter helemaal niet zo streng te zijn. En je kunt nog steeds heel lekker eten. Dat laten de recepten in dit boekje wel zien.

Een Balansdag is een dag minder eten nadat je een dag te veel hebt gegeten. Als je een keer over de schreef bent gegaan, bijvoorbeeld op een feestje, los dit dan op door de volgende dag minder te eten en meer te bewegen.

Meestal merk je het wel als je te veel hebt gegeten: je hebt een ‘vol’ gevoel. Maar is er dan meteen sprake van een dagje ‘meer’? Dat hangt af van wat en hoeveel je hebt gegeten. En of je voldoende hebt bewogen.  

Eet minder calorieën en beweeg wat meer

Op de Balansdag kun je de extra calorieën van een dagje ‘meer’ compenseren door gezond en caloriearm te eten en meer te bewegen. Zonder dieet. Door te letten op wat je kiest, zorg je ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Hierdoor kan je lichaam de extra’s van de dag ervoor verbruiken en word je al met al niet zwaarder. Neem bijvoorbeeld geen tussendoortjes zoals snoep, koek, snacks of een biertje. Ook helpt het om meer te bewegen: ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk, maak een stevige lunchwandeling, laat de hond extra lang uit of ga sporten.  

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en aanbiedingen en ontvang direct gratis het digitale receptenboekje Terug in balans in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

Getty Images
Bron 
  • Voedingscentrum