Havermoutkoekjes met rozijnen

Getty Images

Vul je koektrommel met deze gezonde en lekkere havermoutkoekjes.

Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 150 gram rozijnen
  • 120 gram havervlokken
  • 115 gram bloem
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram ruwe rietsuiker
  • 40 milliliter melk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 ei, losgeklopt
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de boter en de suiker tot ze bleek en schuimig zijn.
  3. Voeg het ei toe en blijf kloppen.
  4. Zeef de bloem boven het mengsel, voeg de havermout, de kaneel en de rozijnen toe en meng goed.
  5. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij.
  6. Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de melk toe.
  7. Roer alles nog een keer goed door elkaar en maak dan balletjes ter grootte van een eetlepel.
  8. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze plat totdat ze ongeveer een centimeter dik zijn. Laat voldoende ruimte vrij tussen de koekjes zodat ze nog kunnen uitzetten tijdens het bakken.
  9. Bak de koekjes tot 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  10. Laat ze een beetje afkoelen op de bakplaten, leg ze dan op een rooster en laat ze helemaal af koelen.

Extra info

Dit recept is voor circa 25 koekjes.

Auteur