woensdag, 21 april 2021

Wat kan ik doen tegen een dunne huid?

Ik val maar met de deur in huis: heeft u een tip voor mijn getergde prednisolon huid? Deze is namelijk ongelooflijk dun en kwetsbaar (Ik heb het Chrug Strauss syndroom). Ik heb van alles geprobeerd en diverse artsen bezocht zonder resultaat. Ik neem veel voedingssupplementen. Heeft u misschien nog een ander idee?
Berry

Dick van Gerwen, dermatoloog:

Een prednisolon huid ontstaat door langdurig gebruik van prednison of prednisolon. Er ontstaat dan huidatrofie: de huid wordt dunner en ook het vetweefsel onder de huid vermindert. Hierdoor ontstaan er gemakkelijk blauwe plekken. Die liggen vaak heel oppervlakkig en zien er dan uit als paarse vlekken. Deze kun je vaak vinden op onderarmen en handruggen en ook  onderbenen.

Helaas is er niet veel aan te doen. De huid kan niet weer dikker en steviger worden gemaakt. Uitkijken voor stoten en dergelijke voorkomt nieuwe blauwe plekken. Voor de benen kunnen eventueel ter bescherming elastische kousen worden gedragen. Zonnebanken helpt ook: het maakt de huid iets dikker.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.