Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 23 augustus 2017

Hoe ziet 25 gram noten eruit?

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid noten voor volwassenen tot 50 jaar

Dagelijks een handje ongezouten noten eten is goed voor je gezondheid, maar hoeveel is dat nou precies? Zo ziet 25 gram noten eruit.

Eerst nog even iets over dat advies: een handje noten is een grove schatting. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ongezouten noten verschilt per geslacht en leeftijdscategorie.

Kort samengevat, zouden volwassenen tot en met 50 jaar elke dag 25 gram noten moeten eten. Vrouwen kunnen het na hun 50e beter bij 15 gram houden, hetzelfde geldt voor mannen boven de 70 jaar. Geef je borstvoeding of eet je geen vlees, dan kun je wat meer noten eten. Hier vind je de precieze aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor noten.

25 gram noten in beeld

Om je een idee te geven hoe 25 gram noten er in de praktijk uitziet, hebben we negen soorten nootjes voor je op de weegschaal gelegd en gefotografeerd én gefilmd.

 

Bron(nen):