zaterdag, 23 januari 2021

Vrouw wil minder haar zien bij man

Als het aan de Nederlandse vrouwen ligt, mogen mannen wel op meer plekken haar verwijderen dan alleen op hun kaak. De baard verwijderen is het minste dat zij kunnen doen, vindt de gemiddelde vrouw.

En dat terwijl de Nederlandse man als enige Europeaan al langer voor de spiegel staat dan de vrouw. Uit onderzoek van Gilette onder 12.000 mannen en vrouwen uit heel Europa blijkt dat Nederlandse mannen een kwartier per dag bij de spiegel bezig zijn. Nederlandse vrouwen doen er gemiddeld 13 minuten over om zichzelf mooi te maken.

Wat de vrouwen betreft, mogen de mannen meer scheren dan alleen hun baard. Ruim 82 procent vindt het onaantrekkelijk als mannen haar uit hun neus hebben groeien. Haar uit de oren moet volgens 75 procent worden verwijderd en 46 procent van de vrouwen gruwt van haar op de rug bij mannen.

Van de mannen zelf vindt 85 procent het scheren van de baard het belangrijkst om er verzorgd uit te zien. Gemiddeld scheren Nederlandse mannen zich vijf keer per week. Duitsers blijken de grootste ijdeltuiten van Europa: zij staan 24 minuten per dag voor de spiegel.

Trefwoorden: