Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
maandag, 21 augustus 2017

Waarom mannen sneller afvallen

Mars en Venus op de weegschaal

Ooit samen met je man een dieet gedaan? Tien tegen één dat bij hem de kilo’s er schijnbaar moeiteloos af vlogen, terwijl jij hard moest werken voor veel minder resultaat. Heel frustrerend! Doe je niet genoeg je best of ligt het ergens anders aan?

Helaas maar waar: vrouwen vallen inderdaad minder gemakkelijk af dan mannen. Dat heeft een aantal redenen. Zo hebben mannen gemiddeld meer spierweefsel, terwijl het percentage lichaamsvet bij vrouwen hoger ligt. Mannen hebben hierdoor een hoger energieverbruik en verbranden sneller vet. Dan is het verschil tussen de bekende appel- en de peervorm. Mannen hebben over het algemeen een appelvorm met meer buikvet. Dat verdwijnt relatief gemakkelijker dan het vrouwelijke vet op de heupen en billen.

Emo-eten

Daarnaast is er een theorie dat vrouwen sneller naar eten grijpen als ze zich gestrest, eenzaam of depressief voelen: het emo-eten. Mannen eten vooral als ze honger hebben en kunnen op andere momenten beter nee zeggen. Dat hormonen een rol spelen, is nog niet onomstotelijk bewezen. Feit is wel dat vrouwen twee keer zoveel last hebben van eetbuien, wat zou kunnen komen door de schommelende hormoonspiegel vanwege de menstruatiecyclus.

Sporten? Gezellig!

Ook in de sportschool is het verschil zichtbaar. Sporten is voor veel vrouwen een sociale bezigheid, het gaat erom dat het gezellig is. Mannen gaan over het algemeen meer voor competitie en resultaat. Bovendien kiezen zij vaker voor krachttraining, wat volgens recent onderzoek heel belangrijk is om de verbranding op gang te houden en dus om af te vallen.

Etikettenexperts

Is er ook goed nieuws voor vrouwen? Jazeker. Veel vrouwen hebben zich de afgelopen jaren bekwaamd in het etiketten lezen en calorieën tellen. Ze weten beter wat gezond eten is en kunnen daardoor betere keuzes maken in de supermarkt en in een restaurant. Want nee heren, het feit dat bier een natuurproduct is, wil niet zeggen dat het goed voor je is!

Rond is ook mooi

Kunnen we nog wat leren van mannen? Wat dacht je van wat minder kritisch op ons uiterlijk zijn! De meeste mannen komen pas in actie als hun gezondheid in gevaar dreigt te komen door hun dikke buik. Natuurlijk is het beter als je het niet zover laat komen, maar waarom zouden we blijven streven naar irreële gewichtsafname? Modellenmaatjes zijn slechts voor een enkeling weggelegd. Een constant gewicht is veel beter voor je gezondheid én voor je humeur dan dat constante gejojo.

Vrouwenpower

Wil je toch wat kilo’s kwijt, probeer het dan eens op de mannelijke manier. Zeg vaker nee tegen de chocola en ga de competitie aan met de afvallende buurvrouw of schoonzus. Niet meer praten, gewoon doen!

 

Reactie toevoegen

9 Comments

Door Chris (niet gecontroleerd) op do, 12/29/2016 - 21:03

niet elke man val eerder af dan de vrouw mijn man valt minder snel af dan ik zelf we eten alle twee even veel ,na de feestdagen van lekker eten niet teveel extra`s weer gewoon eten ,raak ik gewicht met 1 paar weken weer kwijt , terwijl mijn man 1paar weken meer nodig heeft om 1enkele kilo weer kwijt te raken ,we werken en bewegen daar bij de helen dag even veel en sporten wekelijks ,!!!??? zal wel aan de stofwisseling van 1 ieder liggen hoe je lichaam het eten verwerkt en je daar naar moet kijken wat je eet of drinkt . teveel vette en suikers ,alcohol zij zo ie zo voor iedereen fout .

Door Renny Vries op do, 05/14/2015 - 19:40

Mannen vallen ook sneller sf omdat ze hun stofwisseling niet verpesten met het vele verkeerde lijnen wat vrouwen doen. Je eetpatroon veranderen en dat volhouden werkt beter. Als je dat kunt dan lukt het afvallen wel. "Aan de lijn" de hond hoort aan de lijn.

Door Dineke (niet gecontroleerd) op do, 07/24/2014 - 20:07

Klinkt behoorlijk eng Martijn. Als het allemaal zo makkelijk was... Leef je in een klooster?

Door martijn (niet gecontroleerd) op do, 07/24/2014 - 12:51

2 redenen waarom ik een lichaam heb als een jonge god. Zelfdiscipline en bewustzijn op het gebied van welke voedingsmiddelen goed voor je zijn en welke niet. (soms eet ik weken alleen groenten en gekookte vis met wat nootjes aangevuld met groene thee) 's avonds niet meer eten. Veel wandelen(2 uur per dag). En hard en eerlijk tegen jezelf zijn.

Door dirkj (niet gecontroleerd) op do, 07/24/2014 - 09:58

Ik train ook 4 uur per dag. Ik loop vele kilometers met mijn bergwandelschoenen. In het begin val je danwel af, maar je moet wel doorzetten. En er ook naar leven! Dus geen junkfood, snoep, koekjes. Die maken je lui, en wil je meer van. Om 23.00 uur ga ik nog 3 kwartier fietsen, elke dag, voor slapen gaan. Slaap je ook beter van. Beweging is verantwoord...

Door joske (niet gecontroleerd) op vr, 01/24/2014 - 18:35

als jojoende man ben ik niet akkoord, het geheim van diëten is slim jojoen ;)

Door Luke (niet gecontroleerd) op vr, 01/24/2014 - 16:54

als haar ogen maar mooi zijn !

Door yvon (niet gecontroleerd) op vr, 01/24/2014 - 09:30

Helemaal mee eens !!!

Door Yvonne (niet gecontroleerd) op vr, 01/24/2014 - 09:16

Wat kunnen we leren van mannen? Dat we wat minder kritisch moeten zijn op ons uiterlijk? Mannen zijn dan misschien minder kritisch op hun eigen uiterlijk, maar niet op dat van hun/een vrouw/vriendin.