7 tips voor een platte buik die echt werken

Verbeter je lichaamshouding

Getty Images

Wil jij graag een plattere buik? Goed nieuws, je hoeft je namelijk helemaal niet suf te trainen voor een plattere buik. Deze oefeningen en leefstijltips werken echt.

1. Verbeter je lichaamshouding

Je buik lijkt erger dan hij is als je geen goede houding hebt. Sta rechtop en je buik ziet er al strakker uit zonder te zweten. Zorg ervoor dat je oren mooi boven je schouders staan, je schouders recht boven je heupen, je heupen boven je knieën, en je knieën boven je enkels. Houd je schouders mooi recht, en probeer je navel richting je ruggengraat te duwen. Verdeel je gewicht over de bal en de hiel van je beide voeten.

2. Train je hele lichaam

Vergeet niet ook andere spieren te trainen dan alleen je buikspieren. Je zult er beter uitzien als je hele 'core', oftewel je hele romp, goed getraind is. Pilatesoefeningen zijn een goede manier om aan je rompstabiliteit, armen en benen te werken. Is Pilates niet jouw sport? Misschien is bootcamp of sporten met een personal trainer wat voor je? Als je net begint met sporten, start niet te fanatiek, maar bouw het langzaam op.

3. Doe de 'Canoe Twist'

Een doeltreffende oefening om je buikspieren te trainen, is de zogeheten Canoe Twist. Ga rechtop staan, voeten uit elkaar op heupbreedte. Sluit je vingers voor een stevige grip. Adem uit, en draai met je handen, armen, schouders en borst naar links, alsof je roeit in een kano. Tegelijkertijd til je je linkerknie op en die draai je naar rechts. Adem in en keer terug naar de beginpositie. Adem uit en doe de oefening nu andersom. Herhaal deze oefening 20 keer.

4. Doe de 'Cat Kick'

Deze oefening dankt zijn naam aan het feit dat je je rug bol trekt, zoals ook katten dat vaak doen. Ga met je voeten naast elkaar staan, armen langs je lichaam, zoals vliegtuigvleugels. Adem uit en buig naar voren terwijl je je rechterbeen omhoog tilt. Gelijktijdig zwaai je de armen naar voren op schouderhoogte en bol je je rug. Trek je navel zo ver mogelijk in. Adem in en keer terug naar de beginpositie. Herhaal de oefening met je linkerbeen. Doe ook deze oefening 20 keer.

5. Let op je voeding

Een buikje krijg je niet alleen weg door meer te bewegen. Je moet ook op je eten letten. Eet gezond, drink minder alcohol, neem vaker kleine beetjes. Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen die hun ontbijt overslaan sneller een buikje krijgen.

6. Oefen de hele dag door

Je hoeft echt niet dagelijks een uur de tijd te hebben om te trainen. Wist je dat je de hele dag door je buikspieren kunt trainen? Ook als je zit! Het is heel eenvoudig: maak een rechte rug, adem diep in, en adem vervolgens diep uit, terwijl je je navel naar je ruggengraat trekt. Doe dit als je op de trein staat te wachten, op een receptie staat of op je werk zit.

7. Wees realistisch

Stel een doel voor jezelf, maar wees wel realistisch. Misschien droom je van een platte buik als je favoriete ster of sporter, maar is dat echt haalbaar voor je? Ook genen kunnen een rol spelen. Dat is natuurlijk geen excuus om niet te trainen, maar bedenk wel goed wat realistisch is en streef daarnaar. Neem vooral ook de tijd. Een platte buik heeft niemand in een week...

Auteur 
Bron 
  • WebMD