Podcast Gezond Gesprek: alles over koolhydraatbeperking

Een Gezond Gesprek met diëtist Connie Hoek

Connie Hoek
Privébeeld

Afvallen door te minderen met koolhydraten wint aan populariteit. En terecht, want een voedingspatroon met minder koolhydraten en juist meer vetten geeft vaak hele goede resultaten. Diëtist Conny Hoek legt mensen graag uit hoe het nou precies werkt met die koolhydraten in hun lichaam en wat het metabool syndroom precies is. In deze aflevering van Gezond Gesprek vertelt ze hoe je met koolhydraatbeperking kilo's afvalt en welke andere positieve effecten een koolhydraatarm dieet heeft. Op je bloeddruk en cholesterol bijvoorbeeld.

Connie Hoek is diëtist en zorgt in haar praktijk dat patiënten met diabetes van insuline afkomen en dat mensen met overgewicht hun buikomvang zien verminderen. Daarvoor kreeg ze zelfs een koninklijke onderscheiding. In heldere taal legt Connie uit dat veel ziekten worden veroorzaakt door het metabool syndroom en hoe je dat met voeding kan aanpakken.

Luister naar deze podcast en je snapt waarom koolhydraatbeperking zo goed werkt, waarom je moet kiezen voor écht eten, dat je geen honger hoeft te lijden, en dat het ook draait om het ritme van je eten. Heb je overgewicht, diabetes of hart- en vaatziekten en weet je echt niet meer wat je zou moeten eten? Luister deze podcast!

Geen tijd om te luisteren of nog even teruglezen wat er tijdens deze podcast gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

Auteur