Hoe voorkom je dat seks saai wordt?

Getty Images

Mijn vriend en ik zijn nu bijna anderhalf jaar bij elkaar. We zien elkaar alleen maar in het weekend en vrijen dan bijna elke dag. Alleen nu is het probleem dat ik het saai vind worden. Ik heb al wat geopperd zoals kamasutrastandjes en pittige lingeriesetjes, maar mijn vriend draagt er zelf niet zo veel aan bij. Ik houd gigantisch veel van hem, echt waar, maar soms haal ik me fantasieën over seks met andere mannen in mijn hoofd. Ik geef er niet aan toe, maar ik ben dat als er geen verandering in komt ik toch wel meer de neiging krijg om misschien wel vreemd te gaan. En dat zou ik eigenlijk niet over mijn hart kunnen verdragen.Heb je misschien tips, adviezen of opmerkingen hierover?

een lezer

Henriette Schoones, Seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Dit is een veelvoorkomend probleem, wat ik regelmatig van stellen hoor als ze elkaar alleen in de weekenden zien. Er ligt druk op seks. Er is alleen dan gelegenheid voor seks. 

Probeer het vaste seksuele stramien te doorbreken door meer erotische spanning in te brengen door de dag heen. Bijvoorbeeld door elkaars seksuele fantasieën te delen of elkaar een tongzoen te geven, zonder dat dit verder tot seksueel contact leidt, of elkaar door de week een erotisch smsje te sturen. 

Misschien helpt het om in actie te komen en niet alleen met voorstellen. De meeste mannen vinden het fantastisch dat je die moeite doet voor hem. Misschien is hij verlegen en voelt hij zich een beetje overweldigd door jou! 

Ik adviseer je jouw beleving van de seksuele relatie met je vriend te bespreken, niet in verwijtende zin maar meer in positieve, stimulerende zin. Bijvoorbeeld "'ik heb zin om op seksueel gebied meer te experimenteren omdat jij het bent en ik dat graag met jou wil". Succes! 

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!